Anbefalinger

Det beste og ærligste jeg har lest på norsk om lengsel og begjær! Boken leverer noe mye viktigere enn «den kristne fasiten» på spørsmål om kropp og seksualitet. Erik Andreassen evner å kontre med dypere refleksjoner, og går uredd inn i ulike samtaler som tar leseren på alvor. Her er alt du ikke visste at du skulle ønske seksualundervisningen handlet om. Jeg håper mange får innsikt i en kroppslig trygghet som handler om noe mer komplekst enn å vite hvordan man trer på kondom. Og at sex er noe mye finere enn bare digg. For kroppen er en fantastisk gave vi får mest glede av om vi bruker den riktig!

JOSEF OTTERSEN – Kapellan St.Olav menighet og skoleprest Sta. Sunniva skole

«Erik Andreassen beskriver et sunt og positivt kristent syn på kropp og seksualitet på en måte som tar unge mennesker på alvor. Boka formidler glede og håp! 
Jeg gleder meg til å bruke denne boken i konfirmantundevisning og i samtale med unge mennesker.
Boken er et viktig bidrag til identitetsforståelse i vår tid og en kristen tanke om hva det vil si å være menneske. Jeg anbefaler boken til unge mennesker, men ikke minst til alle som ønsker å lese en respektfull tilnærming til noe av det mest sårbare vi har fått – kroppen vår.

ELLEN MERETE DRØNEN – Pastor i Frimisjonen i Tromsø, med mange års erfaring som ungdomspastor

«Vi har gjennom et langt liv med samlivsarbeid hatt over 20 000 par på samlivskurs, og gjennom det erfart at mange strever med manglende glede over kropp og sex. Dette kan denne boken bidra til å gjøre noe med. Erik Andreassen skriver som en sårbar medvandrer, ikke som en formanende predikant. Han tuller ikke med oss! Boka er livsbejaende, positivt motiverende, eksemplene gjenkjennelige, bibelbruken troverdig og Erik skriver begripelig. Han har lært av Jesus at åpnende spørsmål fører til ærlig ettertanke og kloke valg som det er dekning for i oss. Vi ser fram til å bruke boka i møte ungdom – i alle aldre.

KARI OG OLE-MAGNUS OLAFSRUD – foreldre, besteforeldre, kursholdere og medvandrere

Språket er enkelt, historiene ærlige og han behandler bokens temaer med respekt. Erik Andreassen er ikke en tradisjonell kristen samlivsetiker, men akkurat en slik stemme vi trenger. Det er en bok jeg trygt vil anbefale å bruke.

DINA VIKTORIA TEIEN – ungdomskonsulent i NLM-ung og masterstudent i sosiologi

«Vi har alle en kropp, men hvor ofte tenker vi over hva det virkelig betyr? I denne boken vil du møte refleksjoner som kan endre hvordan du ser på kroppen din. Erik Andreassen presenterer det på en måte som etterlater deg undrende og interessert i ville finne ut mer om hvorfor Gud har skapt deg akkurat slik. Dette er en bo jeg anbefaler.»

KARL JOHAN KJØDE, Generalsekretær i Laget

Erik Andreassen skriver ærlig, ekte og aktuelt om et utfordrende og komplekst tema. Et tema som omfatter noe av det mest sårbare, men også mest fantastiske med å være menneske og ungdom. Skulle ønske noen hadde skrevet denne boka da jeg var ung, usikker og noen ganger følte meg som en alien i skolegården.

KRISTIN BRANDSÆTHER TORGERSEN, Prest i Skjærgårds

«Erik Andreassen er en klok, tydelig og nyansert stemme i den norske frikirkeligheten. Denne boka tror jeg kan bli et viktig bidrag inn i samtalen i kristne ungdomsmiljøer om tro, kropp og seksualitet – takk! Den samtalen trengs. Andreassen byr på seg selv, drar inn ulike stemmer og teologiske perspektiver på kropp, og skriver på samme tid enkelt og troverdig. Jeg følger ham ikke i alt, men jeg er takknemlig for boka og kommer til å bruke den som en ressurs.»

SUNNIVA GYLVER – Prest og forfatter

«Boken KROPP får frem på en flott måte hvilken gave kroppen vår er. Erik Andreassen beskriver kropp og seksualitet på en måte som gjør at ungdom fristes til å ta gode valg.»

SVEIN AKSEL NAKKESTAD – Daglig leder Misjonskirken UNG

Har du lest boken, og vil heie på prosjektet ved å skrive en anbefaling? Send en e-post til hei@bokenkropp.no. Takk!

Her kan du bestille boken.